СБУ затримала на мільйонному хабарі партійного соратника прикарпатського нардепа Дерев’янка. ФОТО

ataka 650x410

Служба безпеки України спільно з прокуратурою провела спецоперацію по затриманню на хабарі Члена партії "Воля", міського голову Вишгорода Олексія Момота.

“Здирник вимагав один мільйон євро від представника однієї з будівельних компаній за нерозірвання договору на оренду земельної ділянки та нестворення перепон під час забудови мікрорайону.

Чотирьох посередників мера правоохоронці затримали у центрі Києва, коли вони перераховували у відділенні одного з банків першу частину хабара у розмірі 200 тисяч євро. Ще одного пособника співробітники Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області – в одному з ресторанів, коли представник забудовника передавав йому документи на майнові права нежитлової нерухомості загальною площею 2 800 м2 вартістю понад 700 тисяч євро”, – йдеться у повідомленні СБУ


Нагадаємо, у 2015 році висуванця партії “ВОЛЯ” Олексія Момота обрали головою Вишгородської міської ради. Різниця між його результатами на виборах і результатами виконуючої обов’язки міського голови Марією Решетниковою склала 80 голосів.

Олексій Момот також відомий тим, що приховав від виборців судимість.

Подаючи автобіорафію у виборчу комісію, за даними порталу Kraina.name кандидат на посаду голови Вишгородської міської ради «забув» вказати той факт, що у 1997-му і 1998-му роках він був двічі засуджений Вишгородським районним судом Київської області за статтею КК 140 на 3 роки і 5 років відповідно.

12963784 881172135338316 7870162964013086148 n-1
Олексій Момот є членом партії “ВОЛЯ” засновником та лідером якої є прикарпатський нардеп Юрій Дерев’янко. Народний депутат також очолює підкомітет з питань контролю за дотриманням законодавства у сфері боротьби з організованою злочинністю і корупцією органами державної влади та місцевого самоврядування Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією та очолює “люстаційні” процеси у Верховній Раді
Крім того, Члени партії “Воля”, що висувала і підтримувала Момота на виборах, є основними ініціаторами і розробниками діючого в Україні закону “Про очищення влади (люстрації)”.

Наразі “ВОЛЯ” не коментує затримання свого висування, який за неофіційною інформацією свого часу був креатурою Юрія Дерев’янка.

dsaliso

ewroooooo

Додати коментар

Захисний код
Оновити