У Франківську вшанували пам’ять чорнобильців

dsc 19951-e1429873747422

В Івано-Франківську біля пам’ятника “І мертвим, і живим, і ненародженим чорнобильцям Прикарпаття” відбулося віче-реквієм на вшанування жертв Чорнобильської трагедії 1986 року, участь у якому взяли чорнобильці, представники духовенства, влади області та міста, а також громадськості.

На Прикарпатті налічується близько 10 тисяч чорнобильців. Ще у 1990 році створили Івано-Франківську обласну організацію “Спілка Чорнобиль України”, а згодом її члени заснували всеукраїнську організацію “Союз Чорнобиль України”, пише Курс.

Іван Гончар був ліквідатором аварії на ЧАЕС у 1987 році. Він був одним із тих, хто розчищав територію. Із захисту, який надавався ліквідаторам, були лише респіратори, і ті знімали під час роботи, доки не бачило керівництво, адже у них було важко дихати.

"Я не маю жодного зв’язку зі своїми колегами. Всі полишались у своїх містах, багато було з Шахтарська. Раніше зідзвонювалися, а зараз йде війна з Росією. Тепер нема зв’язку”, – розповів Іван Гончар.

Чоловік каже, що здоров’я вже не те і протягом останніх 10 років постійно погіршується. Зазначимо, що зараз йому 73, на ЧАЕС він працював у віці 45-46 років. Після того почувався досить непогано.