На Прикарпатті нахабно крадуть із річок гравій

Graviykrady

За вчинення злочинів, пов’язаних з порушенням правил охорони або використання надр, від початку року 5 особам оголошено повідомлення про підозру, а матеріали кримінальних проваджень направлено до суду.

Зокрема, на розгляд судів передано такі справи за матеріалами, зібраними працівниками Богородчанського, Городенківського, Долинського та Тисменицького райвідділів внутрішніх справ, а також обласного Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю, повідомляють "Версії". Сума заподіяних збитків за цими фактами становить понад 60 тисяч гривень. З місць незаконного забору піщано-гравійної суміші було вилучено 5 одиниць навантажувальної техніки.

Як свідчить статистика, найчастіше порушення у сфері надрокористування працівники міліції фіксували на території Снятинського та Тисменицького районів.

До речі, на Прикарпатті на даний час на законних підставах розробляється 3 родовища піску та 4 – піщано-гравійної суміші. Це менше від половини існуючих на території нашої області родовищ зазначеного виду корисних копалин, а дозволи на їх розробку мають 17 суб’єктів господарювання.

Варто зауважити, що покаранням за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст.240 Кримінального кодексу України (Порушення правил охорони або використання надр) може бути від призначення чималого штрафу і аж до позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією незаконно добутого і знарядь видобування.