Конфліктом на калуському телебаченні займеться прокуратура та профільний комітет ВРУ

332285 320

Конфлікт між творчим колективом та директором Калуського міського телебачення і досі знаходиться на стадії ескалації. Публічність, яку отримала ця ситуація, та велика зацікавленість до неї з боку різних інстанцій (навіть представників ОБСЄ) не зменшила градус напруги у відносинах між конфліктуючими сторонами. Навпаки, журналісти КМТ заявляють про продовження тиску на них з боку керівництва. І далі дехто із них змушений писати пояснювальні записки за ті чи інші свої дії, в яких керівництво постійно вбачає «щось недобре».

За словами журналістів, незважаючи на те, що на сьогодні вони звернулися за захистом вже майже до десятка різних інстанцій, відчуття захищеності у них і досі немає. А зухвала поведінка керівництва тільки підтверджує їхні побоювання щодо можливого гальмування вирішення цієї конфліктної ситуації.

На днях мала завершити роботу спеціальна комісія Калуської міської ради. Щоправда, результати перевірки (з колективом комісія зустрічалася протягом двох днів) ще не відомі.

Поруч з цим великі надії журналісти покладають на органи прокуратури, до яких вони звернулися з вимогою перевірити факти можливої протиправної фінансової діяльності директора КП ДС «Калуське міське телебачення» Віталія Крохти.

«Звертаємось до вас із вимогою проведення ретельної перевірки за фактами посягання на нашу приватну власність з боку директора КП ДС «Калуське міське телебачення» Віталія Крохти та випускового редактора Руслани Овсеєнко, які шляхом зловживання своїм службовим становищем привласнювали собі на певний термін наші зарплатні банківські картки для здійснення якихось фінансових махінацій.
Хочемо зазначити, що КП ДС «КМТ» обслуговується в «Райффайзен банк Аваль», тому всі працівники підприємства, враховуючи і нас, отримують нарахування заробітної плати на особисті пластикові картки цього банку.
Наприкінці жовтня директор КП ДС «Калуське міське телебачення» В. Крохта витребував у ___ зарплатну картку із кодами доступу, обґрунтовуючи це бажанням придбати побутову техніку за безготівковим розрахунком в Польщі. Водночас, в _____ картку витребувала випусковий редактор Р. Овсеєнко, давши аналогічні пояснення. Такі дії можна сприймати як грубе порушення статті 41 Конституції України, а саме порушення наших прав власності, за що відповідно до статті 191 КК України передбачається відповідне покарання.
Нещодавно, зробивши роздруківку всіх транзакцій, які здійснювались на наших зарплатних картках за останні місяці, ми зафіксували, що на наші картки перекидалися певні кошти ( це не кошти заробітної плати), які зразу ж кимось знімалися у іноземній валюті. Слід відзначити, що у роздруківках зазначається, що ці дії здійснювали через мережу банкоматів, які знаходяться в Республіці Польща. Дізнавшись за кілька днів про справжню мету користування картками, ___ відразу ж потребувала віддати картку, що й було зроблено на початку листопада. Карткою ____ користувалися майже три тижні.
Хочемо відзначити, що в період, коли проводились ці фінансові операції по наших картках, ми перебували в межах України, а наші зарплатні банківські картки знаходилися в руках нашого директора – Віталія Крохти. Ці факти легко перевірити шляхом опитування наших колег по роботі, які це можуть підтвердити, або ж зробивши запит до органів Державної прикордонної служби України на інформацію з бази даних про відомості щодо осіб, які перетнули державний кордон України в зазначений період», - йдеться у офіційному зверненні до прокурора Івано-Франківської області.

Серед інстанцій, до яких звернулися за допомогою журналісти – громадська організація «Медійний форум».

Представники ГО повідомили нашим кореспондентам, що вони зі свого боку стараються привернути увагу до цієї непростої ситуації з боку загальноукраїнських інститутів, зокрема, комітету ВРУ з питань свободи слова та інформації, а також таких відомих правозахисних організацій як «Телекритика».

 




Loading...