На Прикарпатті назріває журналістський скандал

10577842 751497924900126 183340831 o

На державній студії «Калуське міське телебачення» назріває бунт через кадрову та управлінську політику її директора. Більшість журналістів протестують проти планових «п’ятирічок» та необґрунтованих звільнень працівників.

За словами журналістів, близько двох років тому директор «Калуського міського телебачення» Віталій Крохта ввів бальну систему оцінювання роботи для всіх працівників студії. Ці нововведення передбачають, що протягом місяця потрібно кожному набрати мінімум 28 балів. Система нарахування балів має свою специфіку, яка, на думку працівників, є досить суб’єктивною, та зовсім не враховує особливостей їх журналістської діяльності. Адже однакову кількість балів можна отримати за зовсім різні види робіт - як за об’ємом, так і за змістом. Зокрема, працівники, які виготовили сюжет, підготували авторську програму та просто зробили перевірку матеріалів до випуску, в результаті будуть оцінені всі одним балом.

На сьогодні така ситуація призвела до того, що журналісти «Калуського міського телебачення» постійно перебувають в гонитві за кількісними показниками для виконання планів директора. При цьому, за їх же твердженням, це сильно повпливало на якість продукту, який вони виготовляють.

Цікаво, що ця кількість балів безпосередньо впливає на розмір і так не великої заробітної плати. Сьогодні в більшості працівників (є кілька виключень, про які ми поговоримо окремо) становить всього 1200 гривень. Для того, щоб її розмір наблизився хоча б до 1800 ( а це приблизно 50-60 балів або така ж кількість сюжетів за місяць) потрібно працювати чи не цілодобово. До речі, останній раз журналісти отримували зарплату ще в серпні. Починаючи з вересня, грошей в міському бюджеті на це чомусь ніяк не можуть віднайти.

А тепер знову повертаємось до бальної системи. Кілька днів тому на нараді директор повідомив про «грядуще» скорочення чисельності та внесення змін у штатний розпис «Калуського міського телебачення». Посилаючись на розпорядження Калуського міського голови від 13 листопада 2014 року №221 директор вирішив скоротити свій 12-чисельний штат на 3 людини. Під скорочення попадають журналісти, які станом на листопад мають найнижчі результати по виконанню місячних планів.

Сьогодні на захист своїх колег стали більшість колективу «Калуського міського телебачення». Вони вважають, що директор штучно створює такі умови, щоб таким чином позбутися не потрібних йому людей. Адже після кожного такого звільнення вже через досить короткий час створюються нові посади, на які приходять нові люди.

Отож, журналісти розуміють - якщо сьогодні дозволити таким чином звільнити їхніх колег, то досить скоро за таким же принципом може бути звільнений будь-хто із них.

Далі буде….
(Під час написання цього матеріалу вдалось з’ясувати багато цікавих фактів, які стануть основою для наступних статей)




Loading...