П’ятірка напоїв аналогів кави

 kofemanam-posvyashhaetsya-kofe-v-yalte 1

П’єте зранку тільки каву? Пропонуємо вам урізноманітнити ваш ранковий напій

Для багатьох з нас ранок починається з кави. Однак є й інші напої, які надають підбадьорливий ефект. Їхній плюс полягає в тому, що вони не містять кофеїну, тому не провокують звикання, а також готуються дуже просто - вам потрібно всього пара хвилин, пише medikforum.ru.

1. Лимонний тонік 
Рецепт: в питну воду додайте 1ч ложку лимонного соку і стільки ж меду.
Дія: цей напій активізує роботу всіх систем організму.
Протипоказання: лимонний тонік не підходить людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

2. Імбирний чай 
Рецепт: очистіть корінь імбиру від шкірки, потріть на тертці і залийте окропом на 3-5 хвилин. У цей відвар можна додати свіжу м'яту і крапельку меду - для смаку.
Дія: імбир покращує кровообіг, завдяки чому мозок починає працювати активніше (що дуже важливо для працівників розумової праці).

3. Бананово-молочний коктейль 
Рецепт: покладіть в подрібніть 1 банан, налийте туди 1,5 склянки молока і додайте 1ч ложку пророслих зерен пшениці і 0,5 ст. ложки волоських горіхів.
Дія: цей коктейль не тільки пробуджує, дарує гарний настрій, але і бореться з голодом.

4. Ягідно-цитрусове пюре 
Рецепт: пропустіть через м'ясорубку 500г журавлини і стільки ж м'якоті апельсина (без кісточок). Отриману масу підсолодите за смаком і додайте по 1-2 ст ложки в кашу на сніданок.
Дія: ця страва поступово покращує стан організму, а значить, вам знадобиться менше часу на сон.

5. Фреші 
Дія: до того моменту, коли ви помиєте фрукти / овочі, розріжете їх на шматочки (щоб засунути в соковижималку) і увімкнете техніку, самі того не бажаючи прокинетеся. Ваш вітамінний ранок почнеться з насолоди ароматом свіжих плодів і соковитим смаком напою. Фреші замість кави - відмінний спосіб зарядитися позитивною енергією на весь день.

Джерело: delfi.ua