Диво природи – прозорі тварини

golovna16

Пропонуємо вашій увазі підбірку найцікавіших прозорих істот, які відомі науці.

1. Риба-корова

1-16.07

2. Прозора жаба

2-16.07

Ця скляна жаба мешкає у Венесуелі і належить до сімейства земноводних Centrolenidae. У той час як забарвлення спинок більшості скляних жаб вапняно-зеленувате, шкіра на черевці настільки прозора, що видно серце, печінку і травний трактат.

3. Риба з прозорою головою

3-16.07

По-науковому ця рибка зветься Macropinna microstoma. Вона живе біля берегів Центральної Каліфорнії на глибині 600-800 метрів, прекрасно бачить у темряві, а її очі, розміщені в рідкому середовищі, можуть обертатися всередині прозорої голови. Зазвичай макропинна знаходиться в горизонтальному положенні і її погляд спрямований вгору. Однак якщо в її полі зору потрапляє потенційна здобич, рибка відразу приймає вертикальне положення і починає обертати очима, спостерігаючи за поведінкою жертви.

4. Метелик з прозорими крилами

4-16.07

Цей диво-метелик мешкає в Центральній Америці (в районі від Мексики до Панами), а його крила схожі на стінки гранованої склянки.

5. Прозорий кальмар

5-16.07

Прозорий кальмар виявлений в океанських водах південної півкулі. Скляний Кальмар (Teuthowenia pellucida) має здатність згортатися в кулю, так як це притаманно водному їжаку.

6. Прозора риба-зебра

6-16.07

Ця прозора риба-зебра була створена в 2008 році вченими для вивчення різних захворювань, включаючи поширення раку. Прозорі риби дозволяють дослідникам в дитячій лікарні Бостона безпосередньо розглядати внутрішні органи особини і спостерігати процеси типу росту пухлини в реальному часі в живих організмах.

7. Прозора крижана риба (Крокодиляча белоголовка)

7-16.07

Мешкаючи в холодних водах навколо Антарктиди і південного краю Південної Америки, крокодиляча белоголовка (сімейство Channichthyidae) харчується крилем і іншою рибою. Її кров прозора, тому що в ній немає гемоглобіну і еритроцитів. Її метаболізм заснований тільки на кисні, розчиненому в рідкій крові.

8. Прозора амфіпод

8-16.07

Ця маленька комашка називається амфіпод фроніма. Вона була виявлена зовсім недавно в глибоководних гірських річках на півночі Атлантики. Її стратегія виживання полягає в спробі стати невидимою, в результаті чого напоказ виставляються її внутрішні органи.

9. Прозора личинкова креветка

9-16.07

Знайдена в водах навколо Гаваїв, ця прозора личинкова креветка катається на такій же прозорій медузі.

10. Прозорий Сальп

10-16.-7

Цей прозорий «незрозуміло хто» по-іноземному називається Salp. Він дуже схожий медузу, досягає розмірів від 1 до 10 см, харчується фітопланктоном і за формою нагадує бочку.

11. Прозора медуза

11-16.07

Медузи водяться у всіх морях і океанах, від поверхневих вод до самих глибин. Їх желеподібне тіло настільки прозоре, що їх практично не видно у воді. На зображенні представлена медуза сімейства Arctapodema, доросла особина якої досягає 2,5 см в довжину.

За матеріалами сайту outofdream.com

 




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках