Створили кулі, які самонаводяться

samozarjadnaja vintovka kel-tec rfb

Американські військові розробники представили нову систему самонавідних куль.

Американське Агентство з перспективних оборонних науково-дослідних розробок DARPA здійснили майже неможливе. Вони спробували розрахувати з граничною точністю траєкторію польоту кулі. І у них це непогано вийшло: вони змогли створити нову систему самонавідних куль. Завдяки новій розробці DARPA, снайперам можна буде більше не цілитися. Як повідомляють представники агентства, вже пройшли перші успішні випробування по бойовій стрільбі, в ході яких використовувалася інноваційна система EXACTO.

Солдати стріляли снарядами 50 калібру з гвинтівки, оснащеної системою EXACTO, і завжди потрапляли в ціль, навіть не прицілюючись. Особливість цієї системи в тому, що вона складається з маневрених куль і пристрої оптичного наведення в режимі реального часу. Останній відстежує мета і направляє кулю за правдивою траєкторії. 

За словами представників DARPA, EXACTO дозволить снайперам вражати рухомі цілі з великим успіхом, ніж раніше. Варто відзначити, що розробники говорять про те, що основна перевага нової системи полягає в тому, що вона компенсує будь-які несподівані фактори, які можуть збити кулю, якою вистрілили, з її траєкторії, будь то сильний порив вітру, дощ або пилова буря. Про це повідомляють Вести.Ru. 

Нова розробка стане незамінною для ведення бою при складних погодних умовах, наприклад, коли військові перебувають в туманній місцевості або працюють при сильному вітрі. В даний час система EXACTO знаходиться на другому етапі розробки. Коли вона буде доведена до фінальної стадії комерційного продукту, то, за словами чиновників DARPA, перевершить за продуктивністю всі аналоги сучасних снайперських систем. 

Джерело: Дни.ру