nadia

Фестивальний сезон в Україні: топ-15 фестивалів цього літа

СНПЧ Москва
CMS Joomla

451638 20140618145724

В Україні стартував сезон фестивалів. Де, як і за скільки можна відпочити? Gazeta.ua зробила огляд 15-ти найяскравіших літніх фестивалів.

Leopolis Grand Prix Festival

Гонки на раритетних автомобілях, екскурсійно-навігаційний квест, дитяче автомобільне свято, семінари для авторів спеціалізованих автомобільних видань — усе це Leopolis grand Prix Festival - один з найпопулярніших заходів серед любителів антикварної техніки у східній Європі.

Автомобільні перегони вже вчетверте пройдуть історичною трасою "Львівський трикутник", яка існувала в 1931-х - вул. Вітовського, пл. І Франка, вул. Стрийська, вул. Гвардійська. В минулому році фестиваль відвідало понад 300 тисяч осіб з України, країн ЄС, США, Росії і навіть Австралії. В цьому році організатори фестивалю- "ЗАЗ-КОЗАК", очікують понад 500 тисяч гостей. Для участі у перегонах необхідно мати автомобіль заводської комплектації 80-х років і попередньо заповнити заявку на офіційному сайті фестивалю.

26-29 червня, Львів, вхід вільний

III Гастрономічний Фестиваль "Львів на тарілці"

Душевна атмосфера, смачна їжа і майстер-класи на будь-який смак — традиційні складові гастрономічного фестивалю "Львів на тарілці". В рамках заходу відбудеться експозиція "Меню як мистецтво", зібрана відомим львівським ресторатором Вардкесом Арзуманяном, перший міський конкурс наливок, традиційна гала-вечеря, а також майстер-клас з приготуванню кави від Вадима Грановського. До того ж, на фестиваль завітають Олег Скрипка, Тарас Чубай, Скрябін, Джалапіта, Йорий Клоц і Лемко Блюз Бенд.

28 - 30 червня, музей народної архітектури та побуту у Львові Шевченківський гай, вхід вільний.

Трипільське коло

Цього року музична складова фестивалю Трипільське коло вражає різноманіттям. На основній сцені виступлять 14 гуртів з 4 країн світу, а саме: HORPYNA (Польща),Vuraj (Білорусь) і Modiwo (Румунія), а ТНМК, Веселі Вуйки, Руслана і ДримбаДаДзига представлятимуть сучасну українську музику. Крім того, фестиваль пройде під гаслом "Збережемо землю – збережемо рід", тому в рамках визначеної теми планується проведення дискусій, майстер-класів з гончарства, плетіння, ліпки, літературні зустрічі, заняття з йоги та еко-екскурсії.

26-29 червня, Ржищів, Київська область. Ціна квитків від 150 гривень.

Лицарський фестиваль "Стара фортеця"

Уже вп'яте на Сумщині відбудеться фестиваль історичної реконструкції — "Стара фортеця". На гостей чекають захопливі лицарські поєдинки, в яких змагатимуться понад 200 учасників з України, Росії, Білорусі, а також турнір лучників, різноманітні майстер-класи і ярмарок ремісників. Кожен охочий зможе постріляти з лука чи арбалета або спробувати себе у ролі середньовічного лицаря. На фестивалі чекають на виступи таких гуртів як Caput Draconis. FRAM, Freigeist і ЯРРА , танцювальний майстер-клас від Al'entrada та фаєр-шоу. Призовий фонд фестивалю складає 10 000 гривень, а для участі необхідно лише заповнити заявку на офіційному сайті.

28-29 червня 2014 року. м. Тростянець Сумської області. Ціна квитків на 1 день — 50 грн.

Одеський міжнародний кінофестиваль

Цьогоріч в рамках відомого кінофестивалю відбудеться конкурсний показ 7 повнометражних фільмів і 13 короткометражок. Найбільш очікуваною прем'єрою 5-го Одеського кінофестивалю називають фільм Сергія Лозниці "Майдан", історичну драму Олеся Саніна "Поводир" і картину Нани Джорджадзе "Моя русалка, моя Лореляй". Журі Одеського кінофестивалю очолить британський режисер ігрового і документального кіно Пітер Веббер. Також У рамках Film Industry Office ОМКФ-2014 пройде конкурс-презентація нових українських фільмів на фінальній стадії виробництва - Work in Progress, а також Пітчинг - конкурс кінопроектів, зйомки яких заплановані на найближче майбутнє.

11-19 липня 2014 р. Одеса. Квитки надійдуть у продаж на початку липня.

"Країна мрій"

Цього року відвідувачів чекають нововведення. По-перше, кожен охочий може запропонувати власну ідею для організації фестивалю. По-друге, — запровадження механізму "Спільні Кошти" , який дозволить киянам здійснювати персональні інвестиції. По-третє, з традиційного місця проведення, Співочого поля, фестиваль перенесуть до Феофанії.

Цього року фестиваль охопить сім сцен, на яких виступлять гурти і виконавці із близько 10 країн, серед яких:The Вйо (Київ), Earth Wheel Sky Band (Сербія), Miąższ (Польща), Серебряная Свадьба (Білорусь), Mosaic (Польща), Kissmet (Велика Британія – Індія), "Є" - BAND (Київ) та інші. Паралельно на фестивалі діятиме намет японського бойового мистецтва - кендо, майстер-клас з оріґамі, танцювальні майстер-класи, уроки японської каліграфії та окрема програма для дітей.

6-7 липня. Парк Феофанія. Дорослий квиток на 1 день — 100 грн.

Шипіт

Вшістнадцяте Шипіт об'єднує неформалів з усієї України і не тільки, біля однойменного водоспаду в закарпатському Подобовці. Непосидючих поетів, художників, письменників, музик, романтиків – саме таких людей гуртує Шипіт. Під девізом фестивалю "love, peace & wine" пройде конкурс краси "Міс Шипіт", день дітей і грандіозне святкування Івана Купала в ніч з 6 на 7 липня - з місцевим колоритом і традиціями. Єдиним недоліком фесту є мінлива погода, але суцільний позитив важко злякати дощем.

1-7 липня. Село Подобовець, Міжгірський район, Закарпатська область. Вхід вільний.

Rock'n'Ball

Фестиваль Rock'n'Ball - це гримуча суміш рок-н-ролу і футболу. Футбольна програма передбачає розподілення команд у 3 групи, проведення матчів групового етапу і фіналу чотирьох. Музична сцена відкрита як для гуртів- початківців, так і для визнаних метрів, таких як "АукцЫон", "Ногу свело!", "7Б", "ТНМК", "Тартак" і "Вій".

27-28 липня. с.Соснівка, Полтавський район. В минулому році ціна квитка на 1 день була від 100 грн.

Міжнародний фестиваль АртПоле

Міжнародний фестиваль АртПоле - це і музика, і перформанс, і лендарт водночас. Цього року фестиваль розділився на дві складові. Основний захід "АртПоля 2014", як завжди, пройде в Дністровському каньйоні, а завершальний етап організатори планують провести в селі Уніж Городенківського р-ну. Саме тут очікують на приїзд австралійської команди Wild Marmelade і поляків Karbido, які готують спеціальний проект.

8-12 липня. Уніж, Івано-Франківська область. Ціна квитків - 250 грн 8-12 липня i 150 грн на 11-12 липня.

"Ніч у Львові"

У цей вікенд культурне життя Львова не затихне до глибокої ночі. Насичена програма, що складається з понад 100 нічних атракцій дозволить вибрати подію на будь-який смак і відкрити для себе абсолютно новий нічний Львів. Протягом двох днів відвідувачі матимуть змогу побачити театралізоване вогняне дійство історії кохання у музеї "Арсенал" і спостерігати за реконструкцією середньовічних боїв та майстер-класом з середньовічних танців. У Палаці Бандінеллі - поетичною інсталяцією творів Антонича, а також театралізованою нічною екскурсією підземеллями Львова та нічною екскурсією Личаківським кладовищем.

11-13 липня 2014 року, Львів

Energy Open Air

Четвертий фестиваль Energy Open Air збере музикантів і діджеїв з Європи і країн СНД. Це понад 70 годин музики нон-стоп на 3 сценах і танцполах. Уже підтверджені виступи Torch Project, T44,CanFly,Thorn Drive, Вяча, Overdose Voltage, Cyberbrothers, та діджеї Atom. Alice Van Scott, Vamp. Тут можна знайти музику на будь-який смак - від легкої електроніки до жорсткого експериментального нойзу. Крім музичної складової відвідувачів чекають вогняні шоу, мистецькі вистави, містичні розваги, експериментальні виставки, незвичайні декорації, а також показ арт-хаузних фільмів в невеликому фестивальному кінозалі.

4-6 липня. Черкаси "Дахнівська січ". Ціна квитків від 299 грн.

Захід

Відомі українські і зарубіжні гурти, літературна, мистецька і театральна сцена — фестиваль Захід обіцяє стати однією з найяскравіших подій літа. Вже підтверджені виступи таких гуртів як Noize MC, Скрябін ,Тартак ,the Вйо, Ляпис Трубецкой , Брати Гадюкіни, Lumen, ТНМК, Крихітка, Фіолет, Серцевий напад, Воплі Відоплясова і Роллікс. Арт-сцену цього року представляють Dakh Daughters, Illusions, Zapaska і DrumТиатр. Фестиваль Захід відбудеться на базі Сонячна галявина в с. Родатичі, Городоцького району, Львівської області. На території фесту буде розташоване наметове містечко, також можна буде жити на території турбази по ціні 50 грн/доба.

15-17 серпня. Львівська область. Вхідний квиток від 400 грн.

Міжнародний фольклорний фестиваль "Етновир 2014″

"Етновир" щороку пропонує відвідувачам колоритні виступами колективів з усього світу, видовищні марш-паради учасників головними вулицями міста і презентаціями традиційних страв народів світу. На час фестивалю у Львові збирається чимала кількість колективів із різних куточків світу, до прикладу у фестивалі вже брали участь Мексика, Мартініка, Ізраїль, Македонія, Бурунді.

20-24 серпня. Львів, Площа Ринок, 1. Вхід вільний.

Бандерштат

Бандерштат - це щорічний фестиваль національного духу. Цього року очікують приїзд відомого ірландського гурту "CRUACHAN", а також українських виконаців "Скрябіна","Кому вниз", "Роллікс","Моторолла" і "Фіолет". Лідер гурту Тартак - Сашко Положинський в рамках фестивалю представить свій новий музичний проект - "Був'є". На фестивалі планується проведення традиційного Фестивального ярмарка, а організатори "Вишиванка-фесту" привезуть до Луцька мегасорочку 4 на 5 метри. На фестивалі "Бандерштат-2014" цілодобово працюватиме тир. Охочі матимуть нагоду постріляти з пневматичної страйкбольної зброї, а в якості мішеней використовуватимуть портрети Януковича, Путіна, Захарченка, Пшонки та Сталіна.

1-3 серпня. Луцьк, на території іподрому. На фестивалі квитки — 150 грн.

"Тиждень актуального мистецтва"

Цього року фестиваль радикально змінює формат. Якщо раніше "Тиждень актуального мистецтва" був цілісним дійством, то тепер об'єднуватиме кілька самодостатніх фестивалів, що триватимуть з 28 серпня до 4 вересня. Традиційно цього року діятимуть Школа перформансу та "MediaDepo", а також організатори готують нові заходи та акції в межах тижня традиційного мистецтва.

29 серпня - 7 вересня 2014 р. Галерея "Дзиґа", "Фабрика Повидла" Львів. Вхід вільний.

У зв'язку зі складною політичною ситуацією в Україні, ряд фестивалів наразі або скасували або перенесли. Зокрема, the bestcity.ua переноситься на невизначений термін, а фестиваль Підкамінь і Франко фест чекають на відвідувачів аж у 2015 році.

Kazantip цього року швидше за все пройде на території Грузії, а "Соседний мир" переїжджає в Росію.

 

Джерело: newsru.ua

В Росії відкрили музей сала
Перший у Росії музей сала, в якому зберуть понад 200 видів цього продукту, відкриється в липні в Орську Оренбурзької області РФ. .
Готель на воді Амазонки. ФОТО
Річка Амазонка мало у кого асоціюється з розкішшю і проживанням у цих місцях, проте останній винахід може змінити ситуацію. .
В Україні є аномальне місце, де зупиняється час
У Сумській області знаходиться зона з аномальними природними показниками. Це таємниче місце розташовано на місці хутора Мала Бугайка, тому його називають "Бугайським трикутником". .
Немає сенсу працювати більше 35 годин на тиждень
Американець витратив рік на пошук питання, як досягати межі продуктивності. Рік тому американець Кріс Бейлі закінчив навчання за бізнес-спеціальністю та отримав дві шикарні пропозиції з працевлаштування. Однак він відмовився від них заради річного експерименту з пошуку секрету максимальної продуктивності. .
Зірка «Татусевих доньок» вразила своєю фігурою
19-річна актриса Ліза Арзамасова, відома по ролі Галини Василівни Васнєцової в серіалі «Татусеві доньки», помітно подорослішала. .

Ми в соцмережах

facebookvktwitterrss


2014. Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на zmist.if.ua. Розробка та дизайн "Західні інформаційні технології".