nadia

Каньйон Матка, одне з найчарівніших місць в природі Македонії

СНПЧ Москва
CMS Joomla

kanon-matka-01

Каньйон Матка знаходиться в Македонії, в притоці річки Тріска. Його історія виникнення дуже цікава. У 1938 році місцева влада перегородили річку дамбою, щоб зробити водосховище для забезпечення водою тільки побудовану ГЕС. Створене озеро з часом перетворилося на справді цікаве й дуже гарне місце відпочинку.

kanon-matka-09

З кожним роком його популярність все більше зростає, приваблюючи туристів з багатьох країн. Цікавим фактом є те, що каньйон забороняється фотографувати, так як ГЕС є секретним об’єктом. Однак туристи на цю особливість абсолютно не звертають уваги і спокійно роблять знімки чудових пейзажів.

kanon-matka-04

У каньйоні Матка можна відвідати близько 10 печер різної довжини – від 20 до 180 метрів. Деякі з них видно тільки з борту прогулянкових човнів, що курсують по озеру. Уздовж озера, поблизу каньйону, знаходяться декілька церков і монастирів. Найвідоміша – найдавніша церква Святого Андрія, побудована в 1389 році. До неї біля озера прокладена стежка, по якій можна прогулятися. Будівництво цієї церкви відбувалося задовго до заповнення каньйону водою, тому зараз лише кілька метрів відділяють її стіни від води. На скелястих схилах каньйону можна розглянути і середньовічні монастирі, які сховалися тут від вторгнення випадкових подорожніх і недругів.

kanon-matka-06

Відвідування каньйону для кожного принесе тільки позитивні емоції. Свіже гірське повітря, скелясті зелені схили, прозора водна гладь озера – що може бути прекрасніше для відпочинку? Після екскурсій можна відпочити у затишних готелях, що знаходяться поряд, насолоджуючись спокійною музикою і дивно смачною їжею, яку приготують з великим задоволенням місцеві кухарі.

kanon-matka-13

В Росії відкрили музей сала
Перший у Росії музей сала, в якому зберуть понад 200 видів цього продукту, відкриється в липні в Орську Оренбурзької області РФ. .
Готель на воді Амазонки. ФОТО
Річка Амазонка мало у кого асоціюється з розкішшю і проживанням у цих місцях, проте останній винахід може змінити ситуацію. .
В Україні є аномальне місце, де зупиняється час
У Сумській області знаходиться зона з аномальними природними показниками. Це таємниче місце розташовано на місці хутора Мала Бугайка, тому його називають "Бугайським трикутником". .
Немає сенсу працювати більше 35 годин на тиждень
Американець витратив рік на пошук питання, як досягати межі продуктивності. Рік тому американець Кріс Бейлі закінчив навчання за бізнес-спеціальністю та отримав дві шикарні пропозиції з працевлаштування. Однак він відмовився від них заради річного експерименту з пошуку секрету максимальної продуктивності. .
Зірка «Татусевих доньок» вразила своєю фігурою
19-річна актриса Ліза Арзамасова, відома по ролі Галини Василівни Васнєцової в серіалі «Татусеві доньки», помітно подорослішала. .

Ми в соцмережах

facebookvktwitterrss


2014. Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на zmist.if.ua. Розробка та дизайн "Західні інформаційні технології".