Циганський гіпноз — як працюють методи навіювання

cigany

Багато людей на підсвідомому рівні побоюються циган і навіть не розуміють чому.

Зустрівши циганку, ми намагаємося якомога швидше прослизнути повз, поки вона не почала клянчити гроші або нав’язувати свої послуги (поворожити, або зняти порчу, наприклад). Однак, не дивлячись на підозрілість, практично кожна людина може розповісти історію про те, як він (або його друг, подруга, знайомий) стали жертвою циган.

Циганський гіпноз завжди оточував ореол таємничості. Напевно багато хто хотів би дізнатися, що це за методи, що дозволяють без жодних зусиль виманити у людини гроші і цінності, змусити її зробити те, чого хоче гіпнотизер. Техніка циганського гіпнозу вельми цікава не тільки звичайним людям, але і спецслужбам

Весь процес умовно можна розділити на кілька етапів:

1. Залучення уваги.
2. Встановлення контакту з потенційною жертвою за певним сценарієм.
3. Робота з підсвідомістю (встановлення раппорта).
4. Поглиблення стану трансу.
5. Досягнення поставлених цілей.

Розглянемо всі етапи циганського гіпнозу більш досконально. Припустимо, що до вас на вокзалі або в парку підійшла циганка …

1. «Працюють» цигани в людних місцях — на центральних вулицях, у парках, на вокзалах і т.п. На це є кілька причин: по-перше, в натовпі легко загубитися, а по-друге, простіше вибрати жертву певного типу.

Так-так, саме жертву певного типу — вся справа в тому, що вплив методів навіювання поширюється не на всіх людей. Набагато простіше зачепити тих, хто перебуває в пригніченому настрої, ніж випробувати циганський гіпноз на повністю врівноваженій людині. Ось цигани і вибирають того, хто чим-небудь спантеличений, засмучений.

Єдине, що необхідно зробити на першому етапі — звернути на себе увагу. Для цього достатньо поставити будь-яке, цілком невинне запитання — «котра година?» Або «як пройти до станції метро?» і т.д. Вам також можуть запропонувати поворожити, зіграти в безпрограшну гру … Коли жертва хоча б на секунду звертає увагу, її відразу втягують в складний і ретельно відпрацьований спектакль і починається другий етап — встановлення контакту.

2. У шахраїв в арсеналі завжди є достатньо методів навіювання, але власне про циганський гіпноз на даному етапі мова не йде. Поки що досить «пробитися» в підсвідомість потенційної жертви.

Реакції страху, переляку, несподіванки, психологічного співпереживання або сексуального потягу призводять до того, що людина перестає адекватно реагувати на події. Погляд стає скляним, людина завмирає і вже не може повністю контролювати свою поведінку. Тому циганці досить залякати (на тобі сильна порча, дорога) або ж привернути до себе майбутню жертву.

Досвідчені шахраї копіюють міміку, манеру сміху і дихання, оскільки це змушує підсвідомість людини «розкритися» побачивши «споріднену душу». Вплив гіпнотизера має відбуватися зовсім непомітно для свідомості жертви. Найбільш важливі фрази будуть сказані в момент максимальної вразливості — коли людина позіхне, розсміється і т.п. (залежить від психотипу). Якщо у жертви піде реакція протесту, то циганський гіпноз і інші методи навіювання виявляться безсилими. Якщо ж все пройшло так, як потрібно гіпнотизерові, то ласкаво просимо — наступний етап фіксація уваги.

3. У 90% випадків утримати увагу людини можна вельми пересічним способом — запропонувати їй що-небудь «на халяву». Наприклад, запропонувати легкий спосіб виграти гроші, або вигідно отримати що-небудь. У такій ситуації людина емоційно схвильована, вона не в змозі стриматися.

Існують і більш «містичні» методи навіювання, застосовувані в циганському гіпнозі. Гіпнотизер може копіювати частоту мигання своєї жертви (це спрацьовує з 10 — 15% людей) або ж спробує взяти вас за руку (що теж трохи знижує захисний рефлекс). Але найголовніше для гіпнотизера — повністю злитися психологічно з об’єктом впливу, стати з ним єдиним цілим. Якщо ця мета досягнута, то можна приступати до формування раппорту.

4. Щоб утримати увагу людини на якому-небудь «інтересі», гіпнотизер повинен домогтися звуження поля активної уваги своєї жертви. Такими методами навіювання користувалися ще давньоруські жерці — вони помітили, що стійке утримання уваги людини значно звужує поле його свідомості.

Для ілюстрації циганського гіпнозу можна навести наступний приклад — циганка бере вас за руку зі словами «ось дивись, бачиш — лінія життя несподівано обривається! Це твоя знайома на тебе порчу наводить … ».

Далі все йде за заздалегідь спланованим сценарієм. Людина втрачає відчуття часу, виникає легкий туман в голові, а коли вона приходить в себе, то розуміє, що з неї «зняли порчу» разом з годинником, грошима, коштовностями та іншими особистими речами.

Циганський гіпноз, і як з ним боротися

Дуже складно збити з пантелику уважну і спостережливу людину. У відповідь на вигадливі слова циганки слід ставити їй найпростіші питання: «що це означає?», «А як ви це дізналися?». Також не вслухатися в те, що вам будуть говорити, замість цього проявляйте активну увагу до персони самої циганки. Така увага зазвичай змушує шахраїв відчувати себе незатишно.

Чим же так небезпечний циганський гіпноз? Лишитися грошей і цінностей звичайно неприємно, але це не найгірше, що може статися з людиною. Якщо ви вже вступили в діалог з циганкою, почали «грати за її правилами», то просто так піти не вдасться. При «спробі втечі» вона вдасться до досить жорстких методів впливу — буде обіцяти усілякі лиха (аж до смерті), якщо ви зважитеся перервати «ворожіння».

Основна небезпека полягає в тому, що методи навіювання, застосовувані циганкою, дають певну установку — людина дійсно може важко захворіти. Не важливо — вірите ви в силу прокляття чи ні — навіть фахівці з НЛП попадалися на це гачок.

Як захиститися від циганського гіпнозу? Зробити це можна двома способами. По-перше, можна спробувати створити нестандартну ситуацію, наприклад, перехопити ініціативу. Під час «ворожіння» заперечуйте те, що скаже циганка, а потім скажіть що-небудь на кшталт «так ти, виявляється, гадати не вмієш. Давай я тебе навчу ». Дуже добре, якщо вам вдасться звернути ситуацію в жарт — сміх це найкращі ліки від вуличної «магії».

Ніколи не приймайте будь-яких рішень під тиском. Цигани люблять квапити свою жертву, створювати видимість необхідності поспішних рішень. Якщо ви відчуваєте, що циганський гіпноз починає чинити на вас дію, то скористайтеся таким засобом, як внутрішній монолог.

Деякі читають про себе молитви, інші просто згадують будь-які приємні події — поїздку у відпустку, вихідні, проведені з друзями та т.п. Це допомагає прояснити свідомість і заспокоїти нерви. Але найкраще, якнайшвидше піти.

Циганське прокляття — як захиститися

Дамо спокій шахраям — гіпнотизерам і перейдемо до більш небезпечної категорії, до циганів, які володіють магією. Наслідки циганського прокльону можуть бути дуже важкими, хоча справжні маги не пристають до перехожих на вулиці — у них своя клієнтура і свій заробіток. Все ж, якщо ви боїтеся стати жертвою циганського прокляття, то вам слід виготовити оберіг.

Будь-який негативний енергетичний вплив добре змиває вода. Тому якщо вас прокляли, то відразу по поверненню додому слід прийняти душ. І пам’ятайте — циганський гіпноз, як і інші методи навіювання, практично не робить впливу на позитивно налаштовану людину.

 

Джерело: cikavosti.com