Діти, які менше дивляться телевізор, вчаться і поводяться краще - вчені

1AAAAAABABW

Діти, які проводять менше часу перед екраном телевізора або комп'ютера, отримують більше сну, стрункіші за статурою, краще вчаться та мають кращу поведінку.

 Про це свідчать дані нового дослідження, опубліковане у виданні JAMA Network Journals. Всього в його ході було опитано 1300 дітей шкільного віку у США, пише The Daily Mail.

Дослідники віднайшли зв'язок між посиленням батьківського контролю над телевізором, відеоіграми та сидінням в інтернеті, із поліпшенням успішності в школі, кращим сном та кращою поведінкою у дітей.

За словами провідного автора дослідження, лікаря Дуглас Джентіле, посилення батьківського контролю над зниженням "екранного" часу, призвело до покращених результатів у школі та менш агресивної поведінки.

"Педіатри, сімейні лікарі, медсестри та інші медичні працівники, які спонукають батьків контролювати дитяче "медіа" кажуть, що ці кроки можуть бути набагато більш ефективними у веденні здорового способу життя, ніж вони собі уявляють", - каже лікар.

Висновки цього дослідження підтримують і нещодавні про те, що діти, які проводять багато часу перед телевізором, більш імовірно будуть страждати від ожиріння.

Ще одне дослідження у Австралії показало, що діти які багато дивляться телевізор, мають потім більше проблем у родині.  

Джерело: life.pravda.com.ua